Hoppa till sidans innehåll

Junior VM 2019


Ledarstaben med BolBol Aziz i spetsen har gjort ett enormt arbete med att leda och coacha spelarna under drygt två veckor. Squashförbundet vill rikta ett speciellt stort Tack till BolBol Aziz och Elisabeth Andreasson för allt ni gjort för Sveriges (och Norges) spelare. Ett stort tack till alla som hjälpt till att stötta så att resan blivit verklighet - Föräldrar, Klubbar, Samarbetspartners och Enskilda 

Nästa år spelas Junior VM i Cararra Squash på Gold Coast i Australien - dags att fundera på träningsuppläggning, planering och finansiering !
Junior VM finansieras av spelarna med hjälp av sina klubbar, sponsorer, samarbetspartners och enskilda som ett led i deras spelarutveckling. 

Spelarna berättar dag för dag .....

Dag 16 - 9 augusti  - Japan på tok starka för oss idag- förlust 0-2 innebär att vi slutar på en 14:e plats på detta mästerskap!

Ett massivt stort tack till ALLA som bidragit, sponsrat och hjälpt till så att vi har kunnat genomföra detta äventyr som ingen av oss någonsin kommer att glömma.

Ett stort tack till Nathalie Malmström, Madeleine Hylland, Samuel Lavebrinkoch Fritiof Jacobsson för en väl genomförd individuell tävling.

Ett stort tack till Sara MånbergMoa BönnemarkMalin Frank och Anna Kaiding som har slitit 10 dagar i rad och visat upp en stor fightingspirit när vi har behövt det som mest i lagtävlingen. Alla har utvecklats under dessa dagar och bidragit till ett starkt team med en stor potential. Tjejernas attityd , speciellt under lagtävlingen har gjort vårt jobb väldigt lätt och har inspirerat både Elisabeth och mig.

En extra eloge till Sara som under sitt sista mästerskap som junior inspirerat laget extra både på och utanför banan och varit en perfekt förebild.

Nu gäller det att jobba hårdare och hårdare på hemmaplan- säsongen börjar väldigt snart och i vår kommer nya mästerskap som vi ska prestera på. Och detta gäller alla juniorer hemma som förhoppningsvis har inspirerats av våra 8 spelare plats.

Ett stort tack till Elisabeth Andreasson för allt roddande och as always ett stort stort tack till vårt ankare Thomas Troedsson för ALLT- jag orkar inte lista upp allt du gör Thomas då kommer jag vara tvungen att spendera halva dagen med denna text.

Säsongen börjar redan om 2 veckor då vi har en landskamp mot Norge i Trollhättan för damerna och herrarna- fram tills dess tror jag att denna trupp härifrån gjort sig förtjänta av lite vila.

Det har varit ett privilegie att vara förbundskapten för denna grupp! 

Bilden kan innehålla: 1 person, som ler, stårBilden kan innehålla: 2 personer, personer som deltar i en idrottsaktivitet och skor
Bilden kan innehålla: en eller flera personerBilden kan innehålla: 2 personer, personer som deltar i en idrottsaktivitet

Dag 15 - 8 augusti - Tidig start i KL idag- match mot Irland 11:00.

Först ut var Moa - som gjorde sin sista match då hon åker hem ikväll. Första game blir en tight förlust med 9-11 efter väldigt jämnt spel. I andra är irländskan bättre och hon tar även en ledning med 8-10 i tredje. Moa- som tydligt visat vilken fighter hon är i denna tävling , kämpar sig dock kvar i matchen genom att rädda tre matchbollar och vi hade en reducering i KL. Fjärde game är identiskt och spelarna följs åt poäng för poäng till 8-8 då irländskan tar ledningen med 8-10 efter långa och tighta bollar. Men Moa ger sig inte räddar två matchbollar- men denna gången har irländskan kyla i avslutningen och vinner gamet med 10-12- men massiv respekt till Moa som krigat som aldrig förr dessa veckor.
 
I det läge måste Sara vinna för att hålla oss kvar i matchen. Den matchen behöver inget långt referat- Sara spelar som alltid med hjärta och fullständigt kör över sin motståndare till vinst 11-5,11-6,11-2. En riktig lagkaptensinsats och Saras kurva dessa två veckor har varit smått fantastisk. 

Malin får då avgörandet i egna händer och är hur cool och lugn som helst när hon kontrollerat spelar ut sin motståndare till vinst 11-7, 11-7, 11-5. 

RIKTIGT SKÖNT MED EN NY VINST MOT HÖGRE SEEDAT MOTSTÅND OCH ATT SPELA OM EN ÄNNU HÖGRE PLACERING!

Nu har vi eftermiddagen off och avslutar tävligen imorgon för spel om plats 13- oklart mot vem då Japan och Sydkorea möts ikväll. Känner jag tjejerna rätt så vill de helst möta Sydkorea igen.

Tjejerna växer boll för boll och har bildat ett sjukt tight krigande lag- så all respekt. Imorgon ska vi se till att avsluta med ännu en vinst!

As always- privilegie för Bettan och mig att vara en minimal del av detta lag! 

Bilden kan innehålla: 6 personer, inklusive Bolbol Aziz, personer som ler, personer som står, shorts och skor

Dag 14 - 7 augusti - I dag fick vi äntligen lite sovmorgon så vi kunde förbereda oss inför kvällens viktiga fight mot Singapore- seedade en plats över oss. Förlust och vilodag imorgon för att sedan spela om att undvika sista platsen på fredag- vinst och vi spelar 13-16 och har säkrat en placering högre än seedningen.

Först ut var Sara och vi var väldigt måna om att få en bra start i fighten. Sara fullständigt kör över och springer sönder sin motståndare till en säker och imponerande vinst med 3-0. Oerhört imponerande av vår lagkapten som sätter en hög nivå för vårt lag och har hittat sin bästa squash under lagturneringen!

Näst på tur var Moa som fick testas sent pga hennes fot som spökat väldigt mycket. Moa lyckades vinna ett jämt första game och i andra spelade hon ut fullständigt och vann komfortabelt. Tyvärr för oss så kom den andra tjejen igång och lyckades röra Moa bra i både tredje och fjärde- och som vanligt i denna tävling var vi framme vid en ny nagelbitare.

Moa hamnar i underläge 4-7 och givetvis är det lite panik på bänken- men Moa är en fighter och biter sig fast i matchen på ett väldigt imponerande sätt och lyckas vända detta underläge till vinst 11-8. Oerhört skönt för tjejerna som verkligen förtjänade denna vinst. Malin gjorde processen kort i sin dead rubber och körde över motståndaren med 2-0.

Alltid skönt att komma högre än seedningen- men från min sida väldigt skönt att se spelarnas utveckling under tävlingen och det som gör mig stoltast är hur de battlas som ett lag- massiv respekt och en stor eloge till de 4 tjejerna och även till Elisabeth som håller koll på mig och skrikit sig hes här. Snabb middag och vila - imorgon 11:00 är det Irlands tur att möta vårt tuffa lag.

Dag 13 - 6 augusti - Ännu en tuff dag över i KL. Det börjar kännas att vi varit här i 13 dagar!

Mot 4:e seedade England hade vi inte mycket att sätta emot på första och andra singeln- på tredje singeln visade Anna Kaiding både kyla och hjärta, när hon tog sin engelska motståndare till ett femte och avgörande, där engelskan var för stark.

På kvällen var det dags för match mot Sydafrika- en match vi på förhand visste att vi skulle ha chans att plocka. Sara först ut och vinner första game med 11-7 efter en nervig start. I andra kommer sydafrikanskan in i matchen och det var kvitterat. Därefter skärpte sig Sara och både sprang sönder och spelade ut mot sin motståndare. Vinst 3-1 och starkt av Sara som gått från klarhet till klarhet under dessa dagar. 

Näst på tur var Anna som förlorade första gamet snabbt- i andra kom hon ut som en ny spelare. Även Anna har dessa dagar visat på en stark utveckling och blivit bättre för varje dag. Men tyvärr- likt igår mot Sydkorea, har vi inte det riktiga flytet och den beslutsamheten som krävs för att vinna de avgörande bollarna på denna nivå- förlust 9-11,9-11 i sista två. 

Moa fick spela den avgörande matchen. Moa är kanske den som fått slita mest under veckan med sin fotskada som givetvis hämmar henne fortfarande. Trots det har hon varje dag klivit upp tidigt, satt sig på cykeln, tränat squash och gjort sin rehab - förutom att stötta sina lagkamrater. Moa kommer in i fighten bra- men den riktiga timingen finns inte där. Trots det sliter hon och ger det ett gott försök för sitt lag- men förlust 9-11,9-11,8-11. Tungt för tjejerna som varit värda mer från både denna match och matchen mot Sydkorea. Men man ska förtjäna sitt flyt så vi ska jobba ännu hårdare imorgon när vi kliver in i playoffs om platserna 13-18 imorgon. 

Dag 12 - 5 augusti - Lång dag 1 av lagtävlingen avslutad i Kuala Lumpur! Vi är seedade 17 av 18 lag. Fritiof, Samuel , Nathalie och Madeleine är på väg hem och de kommer att vara saknade hos oss!

USA är för starka- klar förlust 0-3 mot det femteseedade laget . Matchen mot 12:e seedade Sydkorea blev ett skönt drama. Moa förlorar en tight lång match 1-3- men väldigt bra insats och skönt att hon är igång! Sara spelar en ännu längre match och efter många om och men blev det tyvärr förlust 7-11 i femte. Malin avslutar snyggt och vinner 3-0. En riktigt seg förlust - men riktigt stolt över våra tjejer som står upp väldigt bra idag.

Nya tag imorgon mot England (4) 11:00 och Sydafrika (15) 18:00.

Dag 11 - 4 augusti  - Finaldag och återhämtningsdag för tjejerna. Finalerna blir en egyptisk uppvisning då dom har lagt beslag på alla platser. Favoriter efter det vi sett är Mustafa Asal hos killarna och Hania El Hammamy hos tjejerna. Imorgon börjar lag-VM för våra tjejer och dom har lottats i grupp med England, USA, Korea och Sydafrika. Tuff grupp och kul utmaning. 2 matcher på måndag och 2 på tisdag. 

Lottning och resultat --> https://www.wsfworldjuniors.com/2019-draws/

Följ spelarna på facebook  https://www.facebook.com/groups/1459992987625714/

Det blev favoritvinnare vid Junior VM i Kuala Lumpur. För första året vinner Hania El Hammamy och för andra året i rad vinner Mostafa Asal:

[1] Hania El Hammamy (Egy) 3-0 [2] Jana Shiha (Egy)  11-9, 11-6, 11-8 (35m)

[1] Mostafa Asal (Egy) 3-0 [3/4] Moustafa Elsirty (Egy) 12-10, 11-3, 11-6 (41m)

Semifinaler:

[2] Jana Shiha (Egy) v [3/4] Aifa Azman (Mas)   10-12, 14-12, 2-11, 16-14, 11-7

[2] Omar El Torkey (Egy) v [3/4] Mostafa El Serty (Egy) 8-11, 11-6, 12-10, 8-11, 7-11

[1] Hania El Hammamy (Egy) v [3/4] Farida Mohamed (Egy) 11-8, 11-6, 7-11, 11-3

[1] Mostafa Asal (Egy) v Lewis Anderson (Eng) 11-5, 11-5, 11-2Dag 10 - 3 augusti
 - Näst sista dagen av den individuella tävlingen är över. Först ut var Malin som trots en riktig kämpainsats förlorade 0-3. Sedan var det Saras tur mot en irländska. En mycket bra match av Sara som hon vinner 3-0. 

Fritiof mötte sedan en australiensare som han krigade ner och vann 3-0. Sist ut för dagen var Sara som lyckades följa upp sin tidigare vinst med ytterligare en bra match som hon vann 3-2. 
Imorgon är sista dagen i den individuella tävlingen och Fritiof är enda svensk som har match. 

Dag 9 - 2 augusti - Först ut var Nathalie och Sara, Nathalie förlorade tyvärr 3-0 medan Sara gjorde en riktig krigarinsats och vann 3-2 mot sin motståndare. Näst på tur var Madeleine som tar en bra vinst mot en sydafrikansk tjej, 3-1. Samuel får tyvärr lämna wo i sin match pga ont i halsen, medan Fritiof möter än duktig kille från Malaysia och förlorar 1-3 trots bra spel. Sedan var det Anna som kämpade på bra men tyvärr var motståndaren för stark, 0-3.

Sist ut var kvälls matcherna, Malin fick wo i sin match, därav var det enbart Madeleine och Sara som fick åka tillbaka till klubben på kvällen. Madeleine får tyvärr ge sig mot en duktig engelsk tjej efter 1-3 och mycket bra spel. Sara däremot vinner sin andra match för dagen med säkra 3-0.
Kvällen avslutas sedan med kort möte och skönsång i lobbyn av Moa pga gårdagens "error of the day". 

Dag 8 - 1 augusti - Dagen började med en tidig morgon för Anna. Efter en tuff start lyckades Anna vända och vinna. Det fina spelet fortsatte sen i den andra matchen med en vinst 3-0.  Därefter var det dags för mig att gå in och lira. Det var allt som allt ett bra spel som producerades vilket resulterade i en vinst 3-1.  

För Samuel började dagen mycket bra, han började med att spela riktigt bra mot en duktig australiensare och tog första game 11-9. Efter även ett mycket jämnt andra game som tyvärr slutade i förlust. Därefter började tyvärr tröttheten att krypa in och det blir 1-3.  

Sara mötte en duktig amerikanska som var lite för vass idag. Efter mycket slit och kämpande blev det tyvärr en 3-1 förlust. 

För det resterande gänget har det varit en skön vilodag med mycket hejarop. Imorgon är det nya tag med det fortsatta bra spelet.

Dag 7 - 31 juli - Andra dagen av individuella är avklarad. Madeleine var först ut mot 3/4 seedad från Malaysia. Trots mycket bra spel förlust 0-3. Sedan var det Nathalies tur. Även hon hade mycket tufft motstånd i andra omgången och förlust 0-3 men som alltid mycket bra kämpat. 
Malin som även hon vann första omgången igår mötte en Colombiska idag. Efter tre mycket välspelade och jämna game blev det tyvärr förlust. Efter Malin var det Samuels tur. En väl genomförd match med vinst 3-0. Sist ut av svenskarna var Fritiof. Efter 1 timmes kämpande klev han av banan som vinnare 3-2. Mycket bra vinst! 

Anna och Sara var lediga idag men har match imorgon. Nu vilar vi upp oss och tar nya tag imorgon!!

Dag 6 - 30 juli - Individuella är igång och det är vi också! Anna och Samuel börjar spela dagen matcher och fick två tuffa motståndare i första omgången. Två förluster men också två erfarenheter! Strax efter spelar Madeleine Hylland från Norge som vi självklart stöttar! Hon visar vart skåpet ska stå och vinner hennes match och går vidare! Matchen efter spelas av Sara Månberg som kämpar in i det sista men förlorar till slut 2-3 mot en grym tjej från Macao. Näste på tur är Nathalie som går in och vinner första matchen, en riktig rysare 3-2. Första svensken som går vidare....

Malin fortsätter på samma mönster och vinner hennes match mot en skotsk tjej 3-0. Grymt jobbat! Fritiof avslutar dagen mot en sydafrikansk kille som han tyvärr förlorar mot efter mycket slit. En lång dag med många spännande och lärorika matcher avslutas på en restaurang vid hotellet! 

Nu gör vi oss redo för en ny dag imorgon. 

Dag 5 - 29 juli - Även denna dag öppnades tidigt med ett yoga/mobilitets pass med Madeleine klockan 09.00. Det bar sedan av till klubben för sista träningen innan tävlingens start, lite kortare pass på ca 40 min. Hela laget tog det sedan lite lugnt och laddade batterierna för kvällens invigningsbankett. Alla 30 lag samlades där på en middagsbuffé, som blev startskottet för tävlingen. Vi alla laddar nu batterierna för de första matcherna som kommer imorgon.

Dagens error gick till Sara Månberg för att ha fått hela svenska laget att stressa till en buss som inte fanns- den skulle tydligen gå en timma senare. För detta fick hon uppträda:  https://www.facebook.com/mathias.bonnemark/videos/10157093400087928/

Dag 4 - 28 juli - Den fjärde dagen rivstartades med ett yoga/mobility-pass som Madeleine höll i för att mjuka upp kroppen. Därefter fortsatte vi mot frukosten innan vi hade ett 80-minuters träningspass med Tjeckien. På eftermiddagen var det dags för laget att bli riktiga turister, vi besökte det välkända Twin Towers och Central market. Vissa uppskattade marknaden mer än andra men det slutade iallafall med armband till hela laget med den malaysiska blomman! Nu väntar vi på maten på vår nya favoritrestaurang The Barn!

Dag 3 - 27 juli -  tredje dagen är avslutad. Dagen började med ett 80 min tufft träningspass som tog på krafterna. Efter träningen blev det lunch för alla lite utspritt. Vi hade ungefär 2 timmar fritt då vissa gick till megamall, vissa låg vi poolen och vissa har fortfarande inte riktigt kommit in i dagsrytmen så det blev en nap. Klockan 17 var det dags för cykelintervaller inne på gymmet vid hotellet. Fri tid innan dagen avslutas med middag på The Barn!

Middag på The Barn i KL U19 JVM 27 juli 2019

Dag 1 & 2 - 25-26 juli - Hela gänget är äntligen samlats i Kuala Lumpur efter långa flygturer från olika håll. Igår var en sliten dag för de flesta i och med tidsskillnaden och en missad natt som turbulensen tog ifrån dem som har svårare att somna på plan. Idag har vi däremot varit på tårna igen! En 80-minuters träning på hallen rivstartade dagen. Efter en snabb lunch återhämtade sig därefter halva gänget med bad och halva med nap. Nu har vi nyss hittat en restaurang nära hotellet en bit utanför stan och ska snart avsluta dagen i tid för att komma in i dygnsrytmen. En dag i taget, nu kör vi!!

Alla spelare är på plats och håller på att ställa om dygnsrytmen till Malaysia som ligger 6 timmar före Sverige

Tjejerna på plats i KL

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fem tjejer och två killar reser till Kuala Lumpur för Junior VM U19. Tjejerna spelar både individuellt och lag, medan killarna spelar endast Individuellt

Att spela Junior VM är höjdpunkten på juniorkarriären. Det är en upplevelse som att minnas hela livet.

Junior VM spelas varje år både för killar och tjejer individuellt, medan man spelar lagtävlingen vartannat år för repsktive killar och tjejer. Ojämna år är det tjejlag.

Sverige deltar med Sara Månberg, Moa Bönnemark, Malin Frank, Anna Kaiding och Nathalie Malmström samt på killsidan Fritiof Jacobsson och Samuel Lavebrink. Varje land får skicka maximalt sex spelare totalt av varje kön.

Laget leds av BolBol Aziz som är ansvarig och head coach och har till sin hjälp Elisabeth Andreasson som manager. Dessutom är Mathias Bönnemark och Patrik Frank med på resan. Svenskarna har även adopterat Madeleine Hylland från Norge under JVM.  

Truppen anländer på torsdag den 25 juli till KL. Där väntar några dagars acklimatisering och träning tills den individuella tävlingen börjar tisdag den 30 juli. Alla spelare är garanterade minst tre matcher. Finalen spelas söndag den 4 augusti. 

Lagtävlingen startar direkt på måndag den 5 augusti och lagfinalen spelas den 9 augusti. Svenskarna reser tillbaka på kvällen den 11:e och anländer hem måndagen den 12:e på morgonen.

Det är 18 lag anmälda från alla regioner: Australien, Kanada, Chinese Taipei, Egypten, England, Frankrike, Hong Kong China, Indien, Irland, Japan, Malaysia, Nya Zealand, Republic of Korea, Singapore, Sydafrika, Sverige, Schweiz och USA.

Spelarna och deras klubbar har arbetat hårt med att få ihop pengar till resan. Också det är ett led i deras utbildning till seniorspelare. Som seniorspelare behövs det sponsorer och andra supporters för att kunna komma ut och tävla, framförallt internationellt.

Lottningen för den indivuella tävlingen finns här:
https://www.wsfworldjuniors.com/2019-draws/

Följ hur det går på 
https://www.wsfworldjuniors.com/news-2019/

https://www.facebook.com/wsfworldjuniors/

https://twitter.com/WSFworldjuniors

Nästa år spelas Junior VM i Australien på Gold Coast, då med lag för killarna:

19 – 24 Juli WSF Men’s & Women’s World Junior Individuellt Gold Coast Australien
25 – 29 Juli WSF Men’s World Junior Lag Mästerskap Pojkar Gold Coast Australien

 

 

SUPPORTERS

STORT TACK FÖR ALL HJÄLP SOM GJORT RESAN MÖJLIG

 

 

 

  • ActiPro
  • Stockholms Dansgymnasie
  • Friends of Executives
  • VUAB
  • Navigator
  • Hotel Skansen 
  • Intersquash Club 
  • The Club Malmoe
  • Skellefteå Squash
  • B&B Gränden

 

   
Uppdaterad: 21 JUL 2019 13:21 Skribent: Thomas Troedsson
E-post: This is a mailto link

Svenska Squashförbundet  
Stadiongatan 60
217 62 Malmö
Mobil  0705-55 19 69
E-mail  This is a mailto link
Webmaster Thomas Troedsson

      Instagram 

Svenska tävlingar

seriespel


Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet       

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

 

 

 

.