Hoppa till sidans innehåll

Wildcard till Rasmus Hult


PRESSINFO

 

Linköping 2010-12-14

 

Idag blev det klart att vi kommer att tilldela det eftertraktade wildcardet till huvudtävlingen i Case Swedish Open till Rasmus Hult som tävlar för Intersquash i Stockholm. Rasmus som för närvarande toppar Svenskt Grand Prix har tidigare inte spelat med i huvudtävlingen i Case Swedish Open, däremot 2 gånger tidigare i kvalspelet utan att lyckats spela in sig till huvudtävlingen. Rasmus började att spela  squash  i Nyköping där även fd. proffsspelaren Anders Thorén startade upp sin squashkarriär och precis som Anders har sedan Rasmus under lång tid haft Linköping som boendeort. Efter universitetsstudierna i Linköping bor numera Rasmus i Stockholm. " För mig känns det stort och en otrolig stor utmaning att få spela på fyrglasbanan i denna världstävling och jag kommer att göra allt för att ta mig så långt som möjligt i tävlingen ", säger Rasmus som nu får något stort att se framemot och i första omgången lär lottas mot någon av världens 30 bästa spelare.
Till kvaltävlingen har vi som arrangörer möjlighet att dela ut ytterligare fyra wildcards, vilka det blir är ännu inte bestämt.Case Swedish Open 2011 är Norra Europas största squashtävling någonsin och ingen svensk spelare kommer av egen kraft in i huvudtävlingen eller kvalspelet.

 

 I det precis avlutade individuella VM i squash som avgjordes i Saudiarabien så vann engelsmannen Nick Matthew som redan är klar för Swedish Open i februari  finalen med 3-1 mot landsmannen James Willstrop. Så det känns fantastiskt bra för hela arrangemanget att vi får hit den nyblivna världsmästaren.

 

 Case Swedish Open i squash 2011 avgörs enligt följande: 
1-2 februari kvalspel på Linköping Squash Center och Norrköping Squash Center
3-6 februari huvudtävlingen på fyrglasbanan i Linköpings Sporthall

 

 För vidare info vänligen kontakta Tävlingsansvarig Fredrik Johnson.

Uppdaterad: 15 DEC 2010 11:32

      Instagram 

Svenska tävlingar

seriespel


Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet       

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

 

 

 

.