Hoppa till sidans innehåll

Fredrik Johnson

14 OKT 2010 11:40

  • Skapad: 14 OKT 2010 11:40

Fredrik Johnson, Linköping fyllde 26 sista maj i år. Han är för närvarande landets bäste squashspelare och rankad nummer 22 i världen. -Tre år till kommer jag att hålla på, minst, säger Fredrik. Jag ser mig själv som squashspelare till 50 procent och PR-man till 50 procent. Just detta faktum hjälper mig att tycka att squashlivet är roligt!

 

Fredrik Johnson sköter alla sina kontrakt själv och han har hand om sin egen marknadsföring. -När man som oss proffs ligger ute, reser och spelar mycket blir det en hel del spilltid. Istället för att läsa Kalle Anka försöker jag att ständigt hitta nya vägar för att skaffa nya kontrakt och sköta marknadsföringen. 

 

En del spelare väljer att byta klubb, du blir Linköping trogen - varför?

 

I år hade jag två bra kontrakterbjudande från andra svenska klubbar. Men jag har varit i Linköping i 15 år och de har ställt upp så mycket för mig så att jag känner att det är dags att ge en del tillbaks till klubben. Och så trivs jag så förbaskat bra i klubben, Vi är ett härligt gäng! Dessutom har jag många av mina kontrakt relaterade till Linköping. Fredrik har tillhört en västtysk elitklubb i München men det är nu ett avslutat kaptitel. Istället kommer han att spela i finska ligan för Lahti. 

 

Vad gäller för att bli en bra internationell spelare?

 

För min del gäller att utveckla tekniken, tänka lite mer på squashbanan och vidareutveckla rörelseschemat. Jag har sen i somras fått hjälp med detta av Andy Dunlop som visat sig vara en mycket skicklig instruktör. Han når fram till mig... -Jag har hållit på i sex år som proffs och kände att jag behövde nya idéer. Redan nu tycker jag att utbytet med Andy har gett mig styrka.

 

MÅL FÖR SÄSONGEN 1989/90?

 

-Att gå in bland de 20 bästa på världsrankinglistan! Dessutom att ta tillbaka SM-guldet individuellt. Plus naturligtvis att ha kul på squashbanan!

 

Denne genomsympatiske yngling har alla förutsättningar att lyckas! SM spelas i år på, hemmabana för Fredrik Johnsons del, i Linköping. Och friska fläkten Andy Dunlop har helt klart lyckats med Fredrik.

 

      Instagram 

Svenska tävlingar

seriespel


Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet       

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

 

 

 

.