Hoppa till sidans innehåll

Anders Wahlstedt

14 OKT 2010 12:46
  • Skapad: 14 OKT 2010 12:46

Anders Wahlstedt är 25 år och urstockholmare från Östermalm. Säsongen 1987/88 var hans bästa som squashproffs. Då var han nr 18 på världsrankingen. Just nu är han 34:a, hans sämsta placering på fem år!

 

- Jag känner att det vänt nu, säger Anders. Jag kom till kvartsfinal i Pakistan Open och därefter pekar formkurvan uppåt igen.

 

Hur var det när du låg på 18:e-plats på världsrankingen?

 

- Tyvärr försvann motivationen då, säger Anders. Jag var seedad i alla tumeringar, men åkte alltid ut i första omgången. Det var som ett korthus som rasade och plötsligt var jag 34:a. Jag rodde det skulle vara enklare att hålla mig kvar. Jag lurade mig själv...

 

Nu ser Anders fram emot den nya rankingen som kommer första januari 1990.

 

- Jag räknar med att vara topp 24 minst, menar Anders. Jag anser att jag lärt av misstagen och att jag nu är motiverad att fortsätta uppåt. Min kreativitet på banan har ökat och jag vågar slå ut mina slag ordentligt. Målet är klart, jag ska tillbaks där jag hör hemma, topp 20 alltså!

 

I VM slog du Rory Watt, Nya Zealand, rankad 12 i världen. Hur länge bor du kvar i Sverige?

 

- I somras hade jag allvarliga funderingar på att flytta till västtyskland och börja jobba som coach, fortsätter Anders. Men så vände det i höstas, ärligt talat vill jag tacka gud för behagliga lottningar.

 

Är du troende?

 

- Jag tror på Gud, ja! När jag var mindre gick jag i kyrkan varje söndag med min mormor. Jag tror verkligen att det finns någon där uppe som har hjälpt mig tillbaka. På mina resor världen runt besöker jag också en hel del kyrkor, avslutar Anders.

 

I vår satsar Anders på tio ISPA-tävlingar. Det absoluta målet är Swedish Open i Stockholm, nu i mars. Siktet är inställt på en kvartsfinal. Sen är nästa stora mål British Open i april.
      Instagram 

Svenska tävlingar

seriespel


Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet       

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

 

 

 

.