Hoppa till sidans innehåll

Junior-EM 1990

15 OKT 2010 08:07
Stora svenska framgångar vid Junior-EM 1990

  • Skapad: 15 OKT 2010 08:07

Från vänster: Mikael Angberg, Mikael Franzl, Fredrik Almqvist och

Daniel Forslund (Lisbeth Jönsson och Jenny Åkervall saknas på bilden)

 

Årets junior-EM blev för det svenska laget framgångsrikt . Förhoppningsvisger detta EM indikationer på ett lyckosamt 90-tal! I det svenska laget spelade Fredrik Almqvist, Enköping, Daniel Forslund, Gefle, Mikael Franzl, Segeltorp, Lisbeth Jönsson Malmö samt Jenny Åkervall, Borås. De båda coacherna Anders Norman och Peder Lindberg var mycket nöjda med lagets femteplacering.

 

- Den här placeringen är den bästa sedan 1986 då Sverige var i final, säger Peder Lindberg. Klart vi är nöjda! Hade vi inte hamnat i samma grupp England hade vi förmodligen också varit med och spelat om de fyra första platserna

 

Sverige inledde mot värdlandet Belgien. Vinst med 2-1 sedan Fredrik Almqvist och Daniel Forslund vunnit sina matcher. Lisbeth förlorade sin match. Gruppmatch två spelades mot England där det som väntat blev förlust med 0-3. Fredrik Almqvist spelade mycket bra mot Peter Marshall, som är rankad 59:a i världen på seniorlistan. Peter vann British Open under 19, där han slog Simon Parke, England med 3-1. Fredrik hade 8-7 i första gamet, men förlorade med 10/8, 9/0, 9/4. Mikael Franzl spelade tvåa i den här matchen och bjöd bra motstånd för Stephen Lankester. Jenny Åkervall förlorade till Donna Vardy, som är rankad 54:a på damernas internationella rankinglista.

 

Sverige fick därmed spela om placeringarna 5-8. I matchen mot Wales blev det vinst, 2-1. Lisbeth inledde med att förlora till Donna Newton, 0-3. Fredrik Almqvist kvitterade genom att vinna sin match med 3-0

 

- I den här matchen spelade Fredrik imponerande och utklassade Garry i två av gamen, säger Anders Norman. Daniel Forslund mötte slutligen Paul Davies och vann med 3-1.

 

- Där hade Danne pressen på sig, men klarade detta galant, säger Anders.

 

MATCH OM FEMTEPLATS!

 

Segern mot Wales innebar för Sveriges del att det blev match om 5-6 plats mot Norge. Jenny inledde med att förlora mot Hilde Davidsen med 1-3.

 

- Tjejsidan i Sverige ser inte bra ut just nu, säger Peder som även är förbundskapten för de svenska seniortjejerna. I den här matchen svarade Jenny dock för en klart godkänd insats. Den här norskan är bäst i norden. Fredrik slog Sverre Orgersen med 3-1 och Daniel fick än en gång gå in för att avgöra. Danne hade nerverna under kontroll och vann med 3-0 över Lars Seeberg.

 

- Nästa år får vi en gynnsammare lottning säger Anders Norman. Vi kommer att hamna i samma grupp som fyran Irland och förmodligen med tolvan och lag nummer 13. Så visst ser det ljust ut inför 1991.

 

Närmast väntar Junior VM för pojkarna. Sverige skickar fyra man till Paderborn, Västtyskland. JVM spelas den 27 juli till den 13 augusti 1990.

 

- Vi kommer att ha träningsläger i början av Juni och då är det upp till grabbarna att kvalificera sig, säger Anders Norman.


 

      Instagram 

Svenska tävlingar

seriespel


Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet       

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

 

 

 

.