Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pieter S Intersquash

Serien 2012/2013


Seriespelet för 2012-2013  är avslutat.

Vinnare blev Intersquash.

Spelplatser, tider och vilka lag som har möts finns på följande länk:

SERIESPELET 2012/2013

ELITSERIELISTNINGEN

 

 

 

 


Välkomna till seriespelet säsongen 2012-2013


I vår strävan att ha god framförhållning inbjuder vi nu till nästa säsongs seriespel i Squash!

Som tidigare säsonger behöver ni inte anmäla existerande lag till serien – de lag som var med föregående säsong är automatiskt med den kommande säsongen.

Ni behöver endast anmäla om ni vill ha nya lag – eller avanmäla lag som ni inte vill ha. Vi gör detta för att underlätta vår administration. Blanketter finns bifogat. Vi behöver veta ny- och avanmälningar senast den 31 maj 2012.

Seriespelet genomförs generellt i seriesammandragningsform, dvs flera lag samlas på en spelplats och spelar flera omgångar, samt vardagsmatcher där det är praktiskt möjligt. I den bifogade preliminära tävlingskalendern kan ni se datum för de föreslagna seriehelgerna. Serierna skall så långt det är möjligt av åtta lag.

 

Det inbjuds även till Elitserier för herrar respektive damer. Det är vinnaren av dessa divisioner som blir Svenska Mästare.

Damernas division 1 spelas som tidigare enligt speciella regler där varje lag utgörs av 2 spelare. Alla möter alla inom lagen vilket innebär att varje lagmatch består av 4 delmatcher.

Herrarnas division 1 – 4 spelas med tremannalag, i divisioner om åtta lag så långt det är möjligt. Här kommer serierna att regionaliseras så långt det är möjligt för att undvika långt resande.

Serien spelas under följande seriehelger:

20-21/10 2012, 10-11/11 2012, 15-16/12 2012, 12-13/1 2013, 9-10/2 2013, 9-10/3 2013, 13-14/4 2013

Med reservation för tillägg av eventuella ”vardagsmatcher” som iså fall spelas en tisdag efter en seriehelg.

 

Avgifterna för säsongen 12/13 är följande:

Elitserien herrar 5000: -

Elitserien damer 3000: -

Övriga serier     1750: -

 

Avgiften faktureras ut efter den 31 maj och skall vara betald senast den 20 juni för att lag skall tas med i serielottningen

 

ATT TÄNKA PÅ!

Licenshantering – Idrottonline/Klubb

Från och med säsongen 2012-2013 kommer all licenshantering att ske via det webbaserade administrationsprogrammet Idrottonline/klubb. Det är helt kostnadsfritt för föreningarna att använda det och sköts av Riksidrottsförbundet. Programmet innehåller hemsida, medlemsregister mm.

I korthet innebär det att föreningarna måste ha sina medlemmar i medlemsregistret. Från licensmodulen markerar man vilka spelare som skall ha licens. Licenserna godkänns av förbundet och blir giltiga så snart inbetalningen inkommit. Licensregistret är kopplat till tävlingsprogrammet Tournamnet Planner och synkas varje natt med RF:s databas.

Anmälningar till tävlingar och deltagande i seriespel kommer att kunna ske online via tävlingsprogrammet – men det är bara möjligt om spelaren finns i licensregistret. För utländska spelare som inte har eller behöver ha licens måste anmälan kopieras till SSQF.  


Mer detaljerad information kommer under sommaren till alla föreningar. Men det är lämpligt att redan nu börja registrera in medlemmar på föreningens idrottonline sidas medlemsregister.

För mer information om detta kontakta mig på This is a mailto link


Spelarövergångar

Den 1 juni är senaste datum för övergång till en ny förening utan att den gamla klubben behöver ge sitt samtycke. Däremot måste alla åtaganden gentemot den tidigare klubben regleras innan övergången kan godkännas. Avgiften för föreningsbyte har tagits bort sedan tidigare.

Listning av spelare

Alla lag skall lista alla de spelare som är av Elit och A – klass, dvs även ev utländska spelare som de avser att använda den kommande säsongen. Spelare som finns registrerade för klubben på rankingen, samt haft resultat under föregående säsong, i B, C och D klasserna får lov att användas i elitserien utan särskild listning. Spelare som inte finns på rankingen som klubbarna avser använda skall anmälas till TK senast den 1 september.


Alla spelare i serierna skall vara folkbokförda i Sverige. Undantag medges för max en spelare i varje match dessa spelare måste iså fall listas för föreningen senast den 1 september.


Lag i Elitserien skall förhandsnominera sina 3 (herrar) resp 2 (damer) högst rankade spelare, vilka under säsongen endast får spela i Elitserien. SSQF tolkar spelare 1-3 (herrar) resp 1-2 (damer) enligt laguppställningen vid första seriehelgen som förhandsnominerade. Efter ansökan till Tävlings-kommittén kan dock nomineringen ändras.

Listning av damspelare

Damer kan representera två klubbar, en klubb för individuellt spel och en annan klubb för seriespel. Förutsättningen för detta är att klubben inte har något damserielag. En enskild klubb får högst lista 2 damspelare. Listade damer får inte spela i något herrlag. Listningen måste ske senast den 1 september.

BLANKETTER finns att ladda ner HÄR 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:11 Skribent: Thomas Troedsson

      Instagram 

Svenska tävlingar

seriespel


Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet       

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

 

 

 

.