Hoppa till sidans innehåll

Serien 2015/2016


Välkomna till seriespelet säsongen 2015-2016

 

Säsongen 2015-2016 omfattar två divisioner för damernas seriespel och fem för herrarna. Nedan finns spelordningen för respektive serie.

 

DAMER ELIT

DAMER Div 1

HERRAR ELIT

HERRAR Div 1 Södra

HERRAR Div 1 Norra

HERRAR Div 2 Norra

HERRAR Div 3 Norra

HERRAR Div 4 Norra

 

 


 

Som tidigare säsonger behöver förningar INTE anmäla existerande lag till serien – de lag som var med föregående säsong är automatiskt med den kommande säsongen.

Föreningar behöver endast anmäla nya lag – eller avanmäla lag som inte skall vara kvar. Blanketter finns att ladda ner HÄR.

Ny- och avanmälningar behöver vara Squashförbundet tillhanda senast den 10 juni 2015.

Seriespelet genomförs generellt i seriesammandragningsform, dvs flera lag samlas på en spelplats och spelar flera omgångar, samt vardagsmatcher där det är praktiskt möjligt. Serierna skall så långt det är möjligt av åtta lag.

Det inbjuds även till Elitserier för herrar respektive damer. Det är vinnaren av dessa divisioner som blir Svenska Mästare för lag.

Damernas Elitserie spelas som tidigare enligt speciella regler där varje lag utgörs av 2 spelare. Alla möter alla inom lagen vilket innebär att varje lagmatch består av 4 delmatcher. Detta kan komma att förändras då spelformaten fn diskuteras av Tävlingskommittén.

Herrarnas division 1 – 4 spelas med tremannalag, i divisioner om åtta lag så långt det är möjligt. Här kommer serierna att regionaliseras så långt det är möjligt för att undvika långt resande.

Avgifterna för säsongen 15/16 är följande:

Elitserien herrar  6000: -
Damserierna  1500: -
Övriga serier  2000: -

Avgiften för tillkomande lag faktureras ut efter anmälan och skall vara betald senast den 15 juni för att lag skall tas med i serielottningen.


ATT TÄNKA PÅ!

Licenshantering – Idrottonline/Klubb
Sedan säsongen 2012-2013 sker all licenshantering via det webbaserade administrationsprogrammet Idrottonline/klubb. Det är helt kostnadsfritt för föreningarna att använda det och sköts av Riksidrottsförbundet. Programmet innehåller hemsida, medlemsregister mm.

I korthet innebär det att föreningarna måste ha sina medlemmar i medlemsregistret. Från licensmodulen markerar man vilka spelare som skall ha licens. Licenserna godkänns av förbundet och blir giltiga så snart inbetalningen inkommit. Licensregistret är kopplat till tävlingsprogrammet Tournament Planner och synkas varje natt med RF:s databas.

Anmälningar till tävlingar och deltagande i seriespel kommer att kunna ske online via tävlingsprogrammet – men det är bara möjligt om spelaren finns i licensregistret. För utländska spelare som inte har eller behöver ha licens måste anmälan kopieras till SSQF.  

För mer information om detta kontakta mig på This is a mailto link

Spelarövergångar
Den 1 juni är senaste datum för övergång till en ny förening utan att den gamla klubben behöver ge sitt samtycke. Däremot måste alla åtaganden gentemot den tidigare klubben regleras innan övergången kan godkännas. Avgiften för föreningsbyte har tagits bort sedan tidigare.

Listning av spelare
Alla lag skall lista alla de spelare som är av Elit och A – klass, dvs även ev utländska spelare som de avser att använda den kommande säsongen. Spelare som finns registrerade för klubben på rankingen, samt haft resultat under föregående säsong, i B, C och D klasserna får lov att användas i elitserien utan särskild listning. Spelare som inte finns på rankingen som klubbarna avser använda skall anmälas till TK senast den 1 september spelsäsongen.

Alla spelare i serierna skall vara svenska medborgare eller folkbokförda i Sverige. Undantag medges för max en spelare i varje match dessa spelare måste iså fall listas för föreningen senast den 1 september.

Lag i Elitserien skall förhandsnominera sina 3 (herrar) resp 2 (damer) högst rankade spelare, vilka under säsongen endast får spela i Elitserien. SSQF tolkar spelare 1-3 (herrar) resp 1-2 (damer) enligt laguppställningen vid första seriehelgen som förhandsnominerade. Efter ansökan till Tävlings-kommittén kan dock nomineringen ändras.

Listning av damspelare
Damer kan representera två klubbar, en klubb för individuellt spel och en annan klubb för seriespel. Förutsättningen för detta är att klubben inte har något damserielag. En enskild klubb får högst lista 2 damspelare. Listade damer får inte spela i något herrlag. Listningen måste ske senast den 1 september spelsäsongen.

Uppdaterad: 21 OKT 2017 11:17 Skribent: Thomas Troedsson

      Instagram 

Svenska tävlingar

seriespel


Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet       

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

 

 

 

.