Hoppa till sidans innehåll

Serien 2016/2017


SERIESPELET 2016-2017

Tider, platser, resultat och tabeller!

För först omgången den 15 oktober skall alla resultat e-mailas till This is a mailto link 

Damer Elitserien och Damer Div 1 

Herrar Elitserien

Herrar Div 1 Södra

Herrar Div 1 Norra

Herrar Div 2 Norra

Herrar Div 3 Norra

 


Välkomna till seriespelet säsongen 2016-2017

 

ANMÄLAN till seriespelet 2016-2017 - Nya lag

 

AVANMÄLAN av lag inför 2016-2017

 

Som tidigare säsonger behöver förningar INTE anmäla existerande lag till serien – de lag som var med föregående säsong är automatiskt med den kommande säsongen

Föreningar behöver endast anmäla nya lag – eller avanmäla lag som inte skall vara med. Vi gör detta för att underlätta vår administration. Blanketter finns bifogat. Vi behöver veta ny- och avanmälningar senast den 1 juni 2016. 

Seriespelet genomförs generellt i seriesammandragningsform, dvs flera lag samlas på en spelplats och spelar flera omgångar, samt vardagsmatcher där det är praktiskt möjligt. Serierna skall så långt det är möjligt av åtta lag.

 

Det inbjuds även till Elitserier för herrar respektive damer. Det är vinnaren av dessa divisioner som blir Svenska Mästare. 

Damernas Elitserie spelas som tidigare enligt speciella regler där varje lag utgörs av 2 spelare. Alla möter alla inom lagen vilket innebär att varje lagmatch består av 4 delmatcher. Dock kan förändring ske då spelformen är under diskussion i TK.

Herrarnas division 1 – 4 spelas med tremannalag, i divisioner om åtta lag så långt det är möjligt. Här kommer serierna att regionaliseras så långt det är möjligt för att undvika långt resande.

 

OBS!

Tävlingskommitten arbetar förnärvarande med regelverket och planeringen för nästa säsong. Det kan därför bli  några förändringar t ex av indelning mm.

 

Avgifterna för säsongen 16/17 är oförändrade och är följande:

Herrar Elit 6000:-
Herrar övriga serier 2000:-
Damer 1500:-

 

En faktura för nuvarande lag skickas inom kort ut till föreningarna. I det fall något lag skall avanmälas skickas en krditfaktura ut så snart avanmälan gjorts.

Avgiften för tillkomande lag faktureras ut efter anmälan och skall vara betald senast den 1 juni för att lag skall tas med i serielottningen.

ATT TÄNKA PÅ!

Licenshantering – Idrottonline/Klubb

Sedan säsongen 2012-2013 sker all licenshantering via det webbaserade administrationsprogrammet Idrottonline/klubb. Det är helt kostnadsfritt för föreningarna att använda det och sköts av Riksidrottsförbundet. Programmet innehåller hemsida, medlemsregister mm.

I korthet innebär det att föreningarna måste ha sina medlemmar i medlemsregistret. Från licensmodulen markerar man vilka spelare som skall ha licens. Licenserna godkänns av förbundet och blir giltiga så snart inbetalningen inkommit. Licensregistret är kopplat till tävlingsprogrammet Tournament Planner och synkas varje natt med RF:s databas. 

Anmälningar till tävlingar och deltagande i seriespel kommer att kunna ske online via tävlingsprogrammet – men det är bara möjligt om spelaren finns i licensregistret. För utländska spelare som inte har eller behöver ha licens måste anmälan kopieras till SSQF.  


För mer information om detta kontakta mig på This is a mailto link


Spelarövergångar

Den 1 juni är senaste datum för övergång till en ny förening utan att den gamla klubben behöver ge sitt samtycke. Däremot måste alla åtaganden gentemot den tidigare klubben regleras innan övergången kan godkännas. 

Listning av spelare

Alla lag skall lista alla de spelare som är av Elit och A – klass, dvs även ev utländska spelare som de avser att använda den kommande säsongen. Spelare som finns registrerade för klubben på rankingen, samt haft resultat under föregående säsong, i B, C och D klasserna får lov att användas i elitserien utan särskild listning. Spelare som inte finns på rankingen som klubbarna avser använda skall anmälas till TK senast den 1 september.


Alla spelare i serierna skall vara svenska medborgare eller folkbokförda i Sverige. Undantag medges för max en spelare i varje match dessa spelare måste iså fall listas för föreningen senast den 1 september inför spelsäsongen.


Lag i Elitserien skall förhandsnominera sina 3 (herrar) resp 2 (damer) högst rankade spelare, vilka under säsongen endast får spela i Elitserien. SSQF tolkar spelare 1-3 (herrar) resp 1-2 (damer) enligt laguppställningen vid första seriehelgen som förhandsnominerade. Efter ansökan till Tävlingskommittén kan dock nomineringen ändras.

Listning av damspelare

Damer kan representera två klubbar, en klubb för individuellt spel och en annan klubb för seriespel. Förutsättningen för detta är att klubben inte har något damserielag. En enskild klubb får högst lista 2 damspelare. Listade damer får inte spela i något herrlag. Listningen måste ske senast den 1 september inför spelsäsongen.

 

ANMÄLAN till seriespelet 2016-2017 - Nya lag

 

AVANMÄLAN av lag inför 2016-2017

Uppdaterad: 21 OKT 2017 11:17 Skribent: Thomas Troedsson

      Instagram 

Svenska tävlingar

seriespel


Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet       

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

 

 

 

.