Hoppa till sidans innehåll

Spela utomlands


Generellt tillstånd att tävla utomlands

För att tävla utomlands krävs det tillstånd av Svenska Squashförbundet. Squashförbundet har beslutat att alla spelare som har giltig tävlingslicens har automatisk tillstånd att delta i internationella tävlingar. I många fall krävs det speciella licenser från de internationela squashförbunden - läs mer här.

Tillståndet kan dras in om en spelare missköter sig i samband med en tävling, t ex  inte har betalat avgifter till internationella arrangörer för tävlingar man anmält sig till, orsakat kostander för internationella arrangörer, blir föremål för utredningar och bestraffning för doping, matchfixing eller andra aktiviteter som går emot idrottens regelverk. 

Försäkringar för aktiva med landslagen

Spelare som deltar i tävlingsverksamhet genom squashförbundet - t ex med landslagen eller i internationella juniortävlingar genom förbundets försorg är försäkrade genom för olycksfall genom Folksam.

Rätt till akutsjukvård för alla EU medborgare inom EU / EES

I EU och EES området gäller att alla EU medborgare får akutsjukvård enligt samma regler för invånarna i det aktuella landet man besöker. Det krävs dock att man har ett giltigt EU-kort. Glöm inte att ta med det samt kontrollera att det är giltigt i god tid innan tävlingen - annars blir den administrativa processen lång och man riskerar att betala en mycket hög avgift. Man beställer mycket enkelt via Försäkringskassans hemsida - se länken nedan:
https://www.forsakringskassan.se/

Anmäl din utlandsvistelse till UD

Det kan kan var lämpligt för squashspelare som är på tävlingar eller träningsläger utomlands

Du kan lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse. Uppgifterna används av UD/ambassaden för att snabbt kunna kontakta dig om en konsulär krissituation skulle drabba det land du befinner dig i. De sparas under den tidsperiod du själv anger, dock max ett år. Du kan avanmäla dig själv när du vill. Planerar du en längre vistelse än ett år, krävs en årlig förnyelse. 

http://www.swedenabroad.com/svensklistan

 

 

Uppdaterad: 10 AUG 2019 17:55 Skribent: Thomas Troedsson

      Instagram 

Svenska tävlingar

seriespel


Framåt för fler i rörelse

 

Joma transparent

Dunlop transparent

logo3498750_lg

   

 

 

         Idrottslyftet       

 

Postadress:
Svenska Squashförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

 

 

 

 

.